ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв депортувати з США тисячі нелегальних іммігрантів

Трамп також пропонує розробити систему відстеження в'їзду і виїзду іноземців.

Трамп пообіцяв депортувати з США тисячі нелегальних іммігрантів
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його головним пріоритетом у разі перемоги на виборах стане депортація нелегальних іммігрантів, які вчинили злочини на території США.

Таких, за наявними даними, налічується декілька тисяч, повідомляє Бі-бі-сі.

"Ці міжнародні банди і картелі залишаться в минулому. З їх правлінням, заснованим на терорі, буде покінчено", - зазначив Трамп у своїй промові в Айові

Він обіцяв, що в разі його перемоги буде розроблено систему відстеження в'їзду і виїзду іноземців, яка дозволить оперативно виявляти тих, чия віза закінчилася, і видворяти їх з країни.

Трамп також запропонував створити національну електронну систему обліку, яка запобігатиме доступу нелегалів до соціальних виплат і допомог.

Трамп знову нагадав, що має намір побудувати стіну на кордоні з Мексикою, щоб припинити нелегальну міграцію в США з цієї країни.

Своє негативне ставлення до приїжджих Трамп пояснює тим, що вони, на його думку, забирають робочі місця у корінних американців. На початку своєї передвиборної кампанії він заявляв про намір депортувати 11 млн нелегальних мігрантів, але потім дещо пом'якшив позицію.

Нагадаємо, раніше Трамп запропонував заборонити в'їзд у США громадянам країн "із високим рівнем тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram