ГоловнаСвіт

Саркозі пообіцяв заборонити буркіні у Франції в разі його обрання президентом

Екс-президент Франції вважає, що мусульманський одяг становить загрозу національній ідентичності французів.

Саркозі пообіцяв заборонити буркіні у Франції в разі його обрання президентом
Николя Саркози

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі пообіцяв заборонити буркіні в разі його обрання президентом у 2017 році.

Про це повідомляє The Independent.

Раніше Саркозі назвав спірною ідею створення купального костюма для мусульманок, що повністю закриває тіло. Новий вид купальника Саркозі охарактеризував словом "провокація".

Саркозі 22 серпня офіційно оголосив, що виставляє свою кандидатуру на президентських виборах-2017. Саркозі має намір боротися на первинних виборах, за підсумками яких буде обрано кандидата в президенти Франції від республіканців. В основу риторики своєї виборчої кампанії Саркозі поставив питання французької ідентичності.

"Я не дозволю, щоб буркіні з'являлися на французьких пляжах і в басейнах. Потрібен закон, який заборонить використання цього буркіні на всій території республіки", - заявив екс-президент Франції.

За його словами, національна ідентичність французів під загрозою, коли "приймається національна політика, яка не має ніякого сенсу".

Буркіні було створено в 2004 році австралійським дизайнером Ахедою Дзанетті, щоб дозволити мусульманкам займатися різними видами спорту, в тому числі водними. Раніше вона піддала критиці владу Франції, яка ввела заборону на його носіння на пляжах у низці міст.

Вищий адміністративний суд Франції раніше приступив до розгляду проблеми законності введеної раніше заборони на носіння буркіні.

Раніше в серпні в Каннах заборонили носити на пляжах мусульманські купальники. 24 серпня француженку оштрафували за хіджаб на пляжі.

У Франції в 2011 році було введено заборону на носіння в громадських місцях мусульманського одягу, що повністю закриває обличчя (нікабів). Решта мусульманського одягу дозволена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram