ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд Росії заборонив держзакупівлі іноземних товарів

Винятки зробили тільки для країн, які входять в ЄАЕС.

Уряд Росії заборонив держзакупівлі іноземних товарів
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду, яка забороняє держзакупівлі іноземних товарів. Винятки зробили тільки для країн, які входять до складу Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Відповідний документ опубліковано на сайті уряду РФ.

"До переліку внесено перероблену і консервовану рибу, ікру та замінники ікри, ракоподібні та молюски, яловичину, телятину, свинину, м'ясо птиці, харчові субпродукти, молоко і молочну продукцію, лущений рис, цукор, сіль і інші продукти", - йдеться в постанові.

У документі вказано, що зазначені продукти виробляються в достатній кількості в Росії і в країнах ЄАЕС. Обмеження закупівель іноземної продукції, пояснює уряд, дозволить розвинути виробництво.

Згідно з новими правилами, іноземні постачальники продуктів не допускаються для участі в конкурсі, якщо там є російська компанія або організація з країн ЄАЕС.

У серпні 2014 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про заборону ввезення окремих видів сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції відносно Росії в серпні 2014-го у відповідь на незаконну анексію Криму і участь Росії в бойових діях на Донбасі. Під заборону потрапили м'ясо птиці, риба, сири, молоко, фрукти. Тоді заборона повинна була діяти рік, але пізніше її продовжили. У 2016 році заборону на ввезення було продовжено знову - до 31 грудня 2017 року.

У ЄАЕС, окрім Росії, входять Вірменія, Білорусь, Казахстан і Киргизія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram