ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Ізраїлю подав прохання про дострокове звільнення

Колишній політик провів за ґратами дві третини терміну.

Екс-прем'єр Ізраїлю подав прохання про дострокове звільнення

Екс-прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт подав прохання про дострокове звільнення.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Як зазначає видання, засуджений до 19 місяців в'язниці колишній політик провів за ґратами дві третини терміну. Слухання у справі про скорочення тюремного ув'язнення призначено на 25 грудня.

За словами представників тюремної влади, Ольмерт, який з лютого цього року відбуває покарання у в'язниці "Маасіягу" в місті Рамла, вирізняється зразковою поведінкою, тому швидше за все вони не будуть перешкоджати його достроковому виходу на свободу.

У березні 2014 року суд Тель-Авіва виніс обвинувальний вирок у справі про корупцію при будівництві комплексу "Холіленд". Слідство встановило, що чиновники мерії Єрусалиму, яку очолював Ольмерт, отримали у вигляді хабарів від компанії-забудовника кілька мільйонів шекелів за просування проекту і внесення до нього численних змін.

Спочатку Ольмерта, який очолював кабінет міністрів Ізраїлю з 2006-го по 2009 рік, засудили до шести років в'язниці. Також суд зобов'язав колишнього прем'єр-міністра виплатити штраф у розмірі одного мільйона шекелів (понад $265 тис.). Пізніше Верховний суд Ізраїлю частково задовольнив апеляцію захисту і скоротив термін ув'язнення до 18 місяців. Ще один місяць ув'язнення було додано судом за статтею про перешкоджання розслідуванню. В лютому Ольмерт почав відбувати покарання у в'язниці Маасіягу.

Ехуд Ольмерт став першим екс-прем'єром Ізраїлю, засудженим до тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram