ГоловнаСвіт

Угорщина побудує другий паркан на кордоні з Сербією

Орбан допустив, що Угорщина зупинятиме мігрантів із застосуванням сили.

Угорщина побудує другий паркан на кордоні з Сербією
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Угорщина планує побудувати другий паркан на своєму південному кордоні з Сербією.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє агентство Рейтер.

За словами голови уряду, нова лінія загороджень допоможе стримати хвилю біженців у тому випадку, якщо Туреччина відмовиться від своїх зобов'язань за міграційною угодою з ЄС. При такому розвитку подій, на угорських рубежах можуть з'явитися сотні тисяч нелегалів, вважає Орбан.

"Технічно плануємо звести потужнішу систему поряд з уже наявною лінією загороджень, яка була побудована поспіхом [минулого року]", - заявив він.

"Якщо вмовляння не спрацюють, нам доведеться зупиняти їх [мігрантів] силою, і ми будемо це робити", - пообіцяв Орбан.

22 серпня 2016 року депутат Європарламенту від Угорщини Дьєрдь Шопфлін запропонував відгородитися від біженців свинячими головами на прикордонних парканах. 16 серпня з'явилися повідомлення, що угорські прикордонники вирішили лякати нелегалів опудалами з цукрових буряків.

Ці заходи пов'язані з тим, що досі на сербсько-угорському кордоні перебувають сотні мігрантів, які хочуть потрапити на територію ЄС через Угорщину. Зневірені люди 25 липня цього року навіть оголосили голодування.

18 березня Анкара і ЄС на саміті в Бельгії узгодили основні принципи рішення міграційної проблеми. Туреччина зобов'язалася повертати біженців, які добралися до Європи, на свою територію. В обмін на це Анкара повинна була отримати €3 млрд і скасувати візові обмеження для короткострокових поїздок своїх громадян в ЄС.

Нагадаємо, що 15 серпня Туреччина зажадала від ЄС скасування віз до кінця жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram