ГоловнаСвіт

Влада Бразилії висунула звинувачення американському плавцю, який збрехав про пограбування

Олімпійському чемпіонові зі США загрожує до шести місяців в'язниці.

Влада Бразилії висунула звинувачення американському плавцю, який збрехав про пограбування
Райан Лохте
Фото: EPA/UPG

Влада Бразилії пред'явила американському спортсменові-олімпійцеві Раяну Лохте звинувачення в неправдивій заяві про злочин.

Про це повідомляє CNN.

Спортсмену в разі обвинувального вироку загрожує до шести місяців в'язниці. Лохте встиг виїхати з Бразилії до пред'явлення звинувачень.

Раніше Міжнародна федерація плавання (FINA) пообіцяла, що вживе необхідних заходів стосовно американських плавців, які повідомили неправдиву інформацію про своє пограбування. Відповідне повідомлення було опубліковане на сайті федерації.

Американські плавці Раян Лохте, Джек Конгер, Гуннар Бентц і Джиммі Фейґен 14 серпня розповіли Олімпійському комітету США, що їх пограбували озброєні грабіжники дорогою до готелю в Ріо під час Олімпійських ігор. Поліція почала розслідування інциденту, а згодом заявила, що історія виявилася вигаданою.

Правоохоронні органи отримали записи з камер відеоспостереження на заправці, де, за словами плавців, їх пограбували. Поліція встановила, що члени американської збірної вступили в конфлікт з її господарем після того, як зламали двері і відмовилися заплатити за них.

Лохте, який на Олімпіаді отримав "золото" в естафеті 4х200 метрів вільним стилем, згодом перепросив за цю історію.

Нагадаємо, що Джиммі Фейґен пожертвує $11 тис. на благодійність після скандалу з "пограбуванням" в Ріо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram