ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії заарештували трьох учасників "тракторного маршу" на Москву

Десятьох активістів оштрафували на $155, ще одного - на $460 за організацію незаконного мітингу.

У Росії заарештували трьох учасників "тракторного маршу" на Москву
Участники тракторного марша на Москву
Фото: twitter Василия Мельниченко

Аксайський районний суд Ростовської області заарештував на 10 діб трьох учасників "тракторного маршу", які планували доїхати до Москви.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами фермера Олексія Волченка, заарештовано фермерів Миколу Маслова і Олега Петрова, а також далекобійника Сергія Владимирова. Крім того, десятьох активістів оштрафували на 10 тис. рублів ($155), ще одному учаснику акції призначили штраф 30 тис. рублів ($460).

Співрозмовник агентства зазначив, що активісти намагалися довести в суді, що не влаштовували мітингу, а сиділи всі разом на зустрічі з заступником повпреда в ПФО Леонідом Бєляком і заступником губернатора Краснодарського краю Андрієм Коробкою.

За його словами, учасники акції мають намір домогтися звільнення заарештованих активістів.

Як зазначає РБК, трактористи в супроводі поліції повернулися додому "на своїх тракторах". "На цьому етапі акцію просто розвалили і розбили, причому дуже жорстко, але я вважаю ми дуже голосно заявили про наші проблеми", - заявив Волченко.

21 серпня в станиці Казанська Кавказького району Кубані пройшов мітинг місцевих фермерів проти корупції кубанської влади. Після цього колона з 17 тракторів і десятків машин вирушила в марш до Москви. Близько полудня, неподалік від селища Дорожнє, колону заблокували поліцейські.

Учасники акції хочуть у Москві домогтися зустрічі з федеральною владою і розповісти їм про корупцію та рейдерські захоплення в регіоні.

Незабаром прокуратура Краснодарського краю за зверненнями місцевих фермерів організувала додаткові перевірки законності та обґрунтованості рішень про перерозподіл землі.

23 серпня учасників "тракторного маршу" на Москву затримали співробітники ОМОНу.

Нагадаємо, що з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах.

26 лютого Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram