ГоловнаСвіт

Франція і Німеччина мають намір отримати доступ до зашифрованих повідомлень ісламістів

Французькі спецслужби в серпні затримали 7 підозрюваних у підготовці терактів.

Франція і Німеччина мають намір отримати доступ до зашифрованих повідомлень ісламістів
Бернар Казнев
Фото: EPA/UPG

Голови МВС Франції та Німеччини звернулися до Єврокомісії з проханням розробити юридичний арсенал, що дозволяє контролювати зміст використовуваних ісламістами шифрованих інтернет-ресурсів, у тому числі іноземних.

Про це повідомляє euronews.

На спільній прес-конференції в Парижі Бернар Казнєв і Томас де Мезьєр виступили за тіснішу співпрацю європейських спецслужб і сил правопорядку і регулярний обмін інформацією.

"Очевидно, що з огляду на міграційні процеси і події на Близькому Сході, що відбуваються сьогодні й зачіпають нас безпосередньо, в інтересах наших держав співпрацювати тісніше. Сьогодні можна почути, що критикують єдину Європу і запитують, чому вона служить. Ми хотіли б сказати, що коли йдеться про національну безпеку, приналежність до Європи додає ваги", - заявив де Мезьєр.

Голова МВС Франції, своєю чергою, повідомив, що сімох осіб, підозрюваних у зв'язках із терористичним підпіллям, затримали в серпні французькі спецслужби. З них троє готувалися вчинити теракти на території республіки.

"Різні бази даних повинні бути з'єднані в загальну систему і відкриті для консультацій усіх партнерів. Необхідно, щоб наші поліцейські та жандарми, які працюють на місцях, володіли єдиним інструментом взаємодії, що дозволяє одночасно запитувати інформацію як у національних, так і в загальноєвропейських базах даних, щоб проводити необхідні для цілей гарантування безпеки перевірки", - сказав Казнєв. Він додав, що цього року число затримань у рамках боротьби з тероризмом у Франції значно зросло.

Як повідомляли напередодні, ІДІЛ пригрозило смертю імаму з французького Бреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram