ГоловнаСвіт

Трамп зажадав провести розслідування проти Фонду Клінтонів

Мільярдер звинувачує Фонд сім'ї Клінтонів у корупції.

Трамп зажадав провести розслідування проти Фонду Клінтонів
Трамп и Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп зажадав від міністерства юстиції призначити спеціального прокурора для проведення розслідування проти Фонду сім'ї Клінтонів (Clinton Foundation).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Виступаючи на мітингу перед своїми прихильниками у штаті Огайо, Трамп звинуватив організацію в корупції. За його словами, благодійна структура брала пожертвування від іноземних донорів. Натомість вони отримували преференції від Держдепу США, який з 2009-го до 2013 року очолювала Гілларі Клінтон.

Трамп також звинуватив Мін'юст США і Федеральне бюро розслідувань (ФБР) в небажанні проводити серйозне розслідування порушень колишнього держсекретаря, пов'язаних з її електронним листуванням. "Ніхто і ніколи не бачив нічого подібного", - заявив він.

23 червня цього року Трамп уже звинувачував свою суперницю і Фонд Клінтонів у корумпованості. Тоді він заявив, що кандидатка на посаду президента США від демократів "довела до досконалості політику особистої наживи і злодійства".

У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря з 2009-го по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. ФБР не знайшло в її діях ознак злочину. За словами директора ФБР Джеймса Комі, розслідування показало, що у справі про листування було виявлено вкрай недбале поводження з закритою службовою інформацією з боку Клінтон і її помічників.

7 липня повідомляли, що в Генпрокуратурі США за рекомендацією ФБР вирішили не порушувати проти Клінтон кримінальну справу. Однак вже 8 липня стало відомо, що Держдеп відновить розслідування справи про особисте листування Клінтон.

Як повідомляли раніше у вівторок. ФБР виявило ще майже 15 тис. неопублікованих листів Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram