ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Нігерійська армія заявила про смертельне поранення лідера "Боко Харам"

Під час нальоту нігерійської авіації було вбито також кількох польових командирів терористів.

Нігерійська армія заявила про смертельне поранення лідера "Боко Харам"
Абубакар Шекау
Фото: Wikipedia

Представник нігерійської армії заявив про те, що в результаті авіаудару ВПС країни смертельне поранення отримав лідер терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (відома також під старою назвою "Боко Харам").

Про це повідомляє агентство EFE.

За словами прес-секретаря Міноборони Нігерії полковника Сані Кукашека Усмана, операція проти бойовиків відбулася 19 серпня в штаті Борно.

"Їхній лідер, так званий Абубакар Шекау, імовірно, смертельно поранений", - цитує агентство Рейтер слова Усмана. Він також зазначив, що під час нальоту нігерійської авіації було вбито також кількох польових командирів терористів.

3 серпня цього року повідомляли, що Абубакара Шекау змістили з посади, а його місце зайняв Абу Мусабу аль Барнауї. 4 серпня цю інформацію спростував сам лідер організації.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене 2002 року, діє переважно на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року, після того як Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава", "Боко Харам" змінила назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram