ГоловнаСвіт

ФБР виявило ще майже 15 тис. неопублікованих листів Клінтон

Раніше Клінтон стверджувала, що передала владі все робоче листування.

ФБР виявило ще майже 15 тис. неопублікованих листів Клінтон
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) в результаті перевірки особистої електронної пошти колишнього держсекретаря і кандидата в президенти США Гілларі Клінтон виявило ще 14,9 тис. листів, не переданих владі раніше в рамках розслідування.

Про це повідомляє The Washington Post.

Якщо ці листи пов'язані з роботою Клінтон на посаді держсекретаря, вони будуть передані в Держдеп США як офіційні документи, відкриті для громадськості. Раніше адвокати Клінтон передали владі майже 30 тис. пов'язаних з роботою листів з особистого сервера Клінтон. Тоді Клінтон стверджувала, що передала владі все робоче листування. Рішення про публікацію документів у вересні ухвалить суд.

7 липня повідомляли, що в Генпрокуратурі США за рекомендацією ФБР вирішили не порушувати кримінальну справу проти Клінтон. Однак уже 8 липня стало відомо, що Держдеп відновить розслідування справи про особисте листування Клінтон. У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря з 2009 по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. ФБР не знайшла в її діях ознак злочину. За словами директора ФБР Джеймса Комі, розслідування показало, що в справі про листування виявлено вкрай недбале поводження із закритою службовою інформацією з боку Клінтон і її помічників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram