ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ пригрозило смертю імаму з французького Бреста

Джихадисти звинувачують священнослужителя в віровідступництві.

ІДІЛ пригрозило смертю імаму з французького Бреста
Абу Рашид Худейфа
Фото: https://www.facebook.com/Cheikh.abouhoudeyfa/

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) винесла смертний вирок імаму з французького міста Брест Абу Рашиду Худейфа.

Про це повідомляє BFMTV.

Джихадисти звинувачують священнослужителя в віровідступництві та зраді ісламу. Це, на їхню думку, виразилося в тому, що в своїх проповідях імам закликав єдиновірців підтримувати французьку демократію, брати участь у виборах і діяти законними методами, якщо вони хочуть висловити невдоволення своїм становищем.

Як повідомляють, влада поки ніяк не відреагувала на погрози на адресу проповідника.

29 червня 2016 року прокуратура Франції порушила справу стосовно погроз, що надходять на адресу журналістів сатиричного журналу Charlie Hebdo. Розслідування почалося в зв'язку з публікацією на сторінці видання в Facebook третіми особами декількох послань, які були розцінені як "серйозна загроза". У них, зокрема, містилася обіцянка вбити декількох співробітників. Пізніше пости видалили.

Нагадаємо, що 7 січня 2015 року 10 співробітників редакції Charlie Hebdo стали жертвами збройного нападу терористів. Також загинули двоє поліцейських. Нападників було двоє, вони здійснили близько тридцяти пострілів з автоматичної зброї. За основною версією, приводом для атаки стала публікація на сторінках видання карикатур на пророка Мухаммеда. Основні фігуранти кримінальної справи про атаку на редакцію - брати Саїд і Шериф Куаші - були ліквідовані французькою поліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram