ГоловнаСвіт

В Азербайджані заарештували опозиціонера у "справі Ґюлена"

В автомобілі опозиціонера виявили книги, пов'язані з Фетхуллахом Ґюленом.

В Азербайджані заарештували опозиціонера у "справі Ґюлена"
Фото: ru-newz.ru

Бінагадинський суд Баку заарештував на три місяці помічника голови опозиційної Партії Народного фронту Азербайджану, фінансового директора опозиційної газети "Азадлиг" Фаїка Амірлі за підозрою в причетності до діяльності турецького опозиціонера Фетхуллаха Ґюлена.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на місцеві ЗМІ.

Проти Амірлі висунуто звинувачення за статтями 283.1 КК (дії, спрямовані на розпалювання національної, расової, соціальної чи релігійної ненависті і ворожнечі, приниження національної гідності, а так само дії, спрямовані на обмеження прав громадян, або встановлення переваги громадян за ознакою їхньої національної або расової, соціальної приналежності, ставлення до релігії, якщо ці діяння вчинені публічно або з використанням ЗМІ) і 168.1 (створення групи, що здійснює діяльність під приводом поширення релігійних конфесій та здійснення релігійних обрядів і порушує своєю діяльністю громадський порядок, або завдає шкоди здоров'ю громадян, а також відволікає громадян від виконання встановлених законом обов'язків, а також керівництво такою групою чи участь у ній) КК Азербайджану.

Амірлі затримали 20 серпня. Повідомляли, що в його автомобілі були виявлені книги, пов'язані з турецьким богословом Фетхуллахом Ґюленом.

19 серпня Служба держбезпеки і Генпрокуратура Азербайджану провела операцію проти очолюваної Ґюленом організації.

Влада Туреччини вважає, що Ґюлен був організатором у країні невдалої спроби державного перевороту. Сам проповідник, який мешкає у США, відкидає ці звинувачення.

Як повідомляли раніше, турецька прокуратура зажадала для Ґюлена двох довічних термінів і 1900 років тюрми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram