ГоловнаСвіт

Посол України в ЄС очікує рішення про скасування віз для українців у жовтні

Українські дипломати прогнозують лібералізацію візового режиму для українців до кінця року.

Посол України в ЄС очікує рішення про скасування віз для українців у жовтні
Николай Точицкий
Фото: www.vinrada.gov.ua

Представник України при Євросоюзі Микола Точицький очікує в жовтні ухвалення Євросоюзом позитивного рішення про безвізовий режим для України з визначенням часових рамок для його запуску.

Про це повідомляє УНІАН.

Посол нагадав, що Європейська комісія дала позитивний висновок про те, що Україні потрібно надавати безвізовий режим, і передала цей висновок у Європарламент і Європейську раду.

"Тепер ці два інститути паралельно працюють для того, щоб виробити загальний висновок. Ми припускаємо, що перше читання висновку Європейського парламенту відбудеться 6 вересня. Ми припускаємо, що Європейський парламент прийме рішення до кінця вересня - початку жовтня. І, відповідно, Європейська рада, країни-члени ЄС також будуть схильні до того, що в жовтні буде прийнято також позитивне рішення", - заявив Точицький.

Посол розповів про формальні речі прийняття відповідного рішення. "Очевидно, що в доповіді будуть рекомендувати конкретні часові рамки. Якщо конкретні часові рамки, то з моменту прийняття рішення, я сподіваюся, що ми будемо мати чітку перспективу", - заявив Точицький.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна отримає безвізовий режим протягом кількох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram