ГоловнаСвіт

Клімкін анонсував притягнення Росії до відповідальності за трьома міжнародними конвенціями

Йдеться про конвенцію з морського права, про заборону фінансування тероризму, а також про расову дискримінацію.

Клімкін анонсував притягнення Росії до відповідальності за трьома міжнародними конвенціями
Фото: un.org

Україна збирається притягнути Росію до відповідальності в міжнародних судах за порушення Конвенції з морського права, Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це голова МЗС України Павло Клімкін заявив під час ХІІ наради послів і керівників закордонних дипломатичних установ, яка розпочалася сьогодні в Києві.

«Найближчими днями ми передамо для подальшого розгляду наш судовий кейс про порушення Росією її зобов'язань у рамках Конвенції з морського права», - повідомив Клімкін.

Також Україна має намір узятися до розгляду в суді по суті справи про фінансування Росією тероризму. «Упродовж найближчих тижнів перейдемо до того, щоб у рамках арбітражу після відповідних консультацій ми довели, що Росія порушила всі конвенції про заборону фінансування тероризму», - сказав міністр.

Щодо Криму, то Київ звинувачує Росію в порушеннях Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. «Ми обов'язково доведемо, що те, що відбувається сьогодні на території тимчасово окупованого Криму, - це реальна расова дискримінація», - сказав Клімкін.

Міністр також закликав кожного посла зробити свій вклад у своїй країні перебування або в рамках міжнародних організації, де вони працюють, «у перемогу над російською агресією». «Це ми можемо зробити тільки з цивілізованим світом», - додав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram