ГоловнаСвіт

Манафорт "став жертвою" внутрішніх апаратних протиріч у штабі Трампа, - Курмашов

Його "посунули" політконсультанти-конкуренти.

Манафорт "став жертвою" внутрішніх апаратних протиріч у штабі Трампа, - Курмашов
Пол Манафорт

Український скандал прискорив відставку Манафорта, але не визначив її.

Про це повідомив директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов, коментуючи відставку Пола Манафорта з посади керівника виборчої кампанії Трампа.

«Це була коротка, але жорстока війна за повноваження, в якій Манафорт програв. Але його програш був запрограмований, оскільки він, по-перше, не є довіреною особою головних спонсорів, а по-друге - тому що в штабі кандидата в президенти на цьому етапі кампанії не може бути топ-менеджерів із дубльованими повноваженнями», - вважає Євген Курмашов.

Він пояснив, що днями у виборчому штабі Трампа з'явилися нові консультанти - Кейллін Конуей і Стів Беннон. Так, Конуей віднедавна відповідає за стратегію виборчої кампанії, а Беннон став CEO проекту.

Він зазначив, що обидва фахівці на етапі республіканських праймериз працювали в інтересах внутрішньопартійного опонента Трампа - Теда Круза. Саме тоді, коли одним з основних спонсорів Круза був американський бізнесмен Роберт Мерсер, який сьогодні є одним із головних донорів кампанії Трампа як кандидата в президенти від Республіканської партії.

«Як бачимо, новим консультантам вистачило двох днів для того, щоб навести порядок у штабі під себе. У цьому сенсі розкрутка корупційної історії з українським корінням, яку запустив в останні дні конкуруючий із Трампом штаб, лише прискорила розв'язку в апаратному протистоянні Манафорта з тандемом Конуей-Беннон», - наголосив Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram