ГоловнаСвіт

Міноборони Японії попросило рекордний бюджет на 2017 рік

Додаткові кошти планують витрачати на модернізацію і розробку військової техніки.

Міноборони Японії попросило рекордний бюджет на 2017 рік
Министр обороны Японии Томоми Инида
Фото: trend.az

Міноборони Японії попросило рекордний бюджет у розмірі $51 млрд на 2017 рік.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на урядового чиновника, обізнаного з підготовкою фінансового документа.

За словами співрозмовника агентства, збільшення військових витрат пов'язане зі зростаючою напруженістю в Південно-Китайському морі, а також у зв'язку з військовими приготуваннями КНДР.

Оборонний бюджет Японії зростає вже п'ять років поспіль. Однак військовий аналітик Такасі Кавакамі з токійського університету Такусеку розповів Рейтер, що цих асигнувань недостатньо, оскільки ситуація з забезпеченням безпеки країни дуже складна.

Додаткові кошти в бюджеті передбачають витрачати на модернізацію систем ППО, розробку та створення безпілотних літаків-розвідників і винищувача в найближчі роки. Крім того, для ВПС країни планують закупити американські літаки-невидимки F-35.

Як перспективні оборонні розробки японські військові розглядають створення бойових лазерів.

Наприкінці липня повідомляли, що Японія має намір модернізувати систему ППО країни через погрози з боку КНДР. Планують, що за результатами модернізації радіус японських протиракет збільшиться до 30 кілометрів і вони зможуть перехоплювати північнокорейські ракети "Мусудан".

Як повідомляли раніше, Японія запустить програму стимулювання економіки на $275 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram