ГоловнаСвіт

Гліб Самойлов попросив завести справу на брата за виконання пісень "Агати Крісті"

Йдеться про 172 пісні групи.

Гліб Самойлов попросив завести справу на брата за виконання пісень "Агати Крісті"
Братья Самойловы.
Фото: mk.ru

Російський музикант Гліб Самойлов звернувся в Слідчий комітет із заявою про порушення кримінальної справи проти свого брата Вадима за статтею "Порушення авторських і суміжних прав", повідомляє Медуза

Йдеться про виконання пісень групи "Агати Крісті", де брати Самойлови грали разом. За словами адвоката Гліба Самойлова Аліси Образцової, Вадим Самойлов співає пісні групи без дозволу брата.

"Справа в тому, що право на виконання творів, автором яких є мій довіритель, є тільки у групи "Агата Крісті". Вадим Самойлов - це не "Агата Крісті", це окремий музикант, який незаконно використовує чуже авторство", - пояснила адвокат агентству ТАСС.

За словами адвоката, претензії музиканта пов'язані з гастрольним туром Вадима Самойлова "Агата Крісті. Всі хіти", який проходить містами Росії з 2015 року.

За інформацією ТАСС, 18 серпня Савеловський суд Москви переніс на 21 вересня розгляд позовної заяви колишнього соліста рок-групи "Агата Крісті" Гліба Самойлова, який просив заборонити своєму братові Вадиму виконувати 172 пісні групи.

Група "Агата Крісті" заснована в 1985 році Вадимом Самойловим і іншими музикантами. У 1988 році до них приєднався Гліб. У 2010 році група розпалася, але в 2015-му брати об'єдналися і дали "ностальгічні" концерти. Після цього Вадим Самойлов відправився в тур "Агата Крісті. Всі хіти", де виконував пісні групи. Це не сподобалося його братові, хоча група The Matrixx, де грає Гліб Самойлов, теж грає композиції "Агати Крісті".

Як повідомлялося у вересні 2015 року, суд Лос-Анджелеса ухвалив, що одна з найвідоміших музичних композицій у світі - пісня Happy Birthday to You - є суспільним надбанням, і авторські права на неї нікому не належать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram