ГоловнаСвіт

Слова Порошенка про "вторгнення" Росії обвалили рубль

 Слова Порошенка про "вторгнення" Росії обвалили рубль
Фото: EPA/UPG

Заява президента Петра Порошенка про можливості повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в четвер обвалило рубль.

Про це повідомляє РБК за даними аналітиків.

Курси долара і євро на Московській біржі різко зросли незадовго до 15:00 мск. За кілька хвилин долар виріс приблизно на 40 коп., досягнувши на максимумі позначки 64,195 руб., що на 37 коп. вище за рівень закриття торгів у середу. Одночасно з цим курс євро підскочив приблизно на 50 коп., досягнувши позначки 72,6375 руб.

Старший економіст Danske Bank Володимир Миклашевський пов'язав стрибок курсів валют зі словами президента Петра Порошенка про те, що Київ не виключає військового вторгнення з боку Росії.

"Російський рубль і євробонди впали, коли Порошенко заявив, що Україна не виключає повномасштабної війни з Росією», - написав Миклашевський у Twitter.

Трейдер "Ренесанс Капіталу" Левон Атанасян повідомив, що рубль досить сильно ослаб після заяви Петра Порошенка про можливість збройного конфлікту з Росією.

"Після цієї заяви протягом 30-40 хвилин спостерігалася покупка валюти, але потім паніка вляглася", - сказав Атанасян.

За його словами, рубль, який зараз виглядає слабким на фоні ціни нафти, що піднялася вище $50, вже до вечора може відіграти втрати, повернувшись до рівня відкриття ринку, якщо не буде нових різких політичних заяв.

"В іншому випадку рубль може продовжити падіння", - заявив трейдер.

Нагадаємо, сьогодні вночі на Донбасі було зафіксовано рекордне число пострілів. При цьому великокаліберна артилерія проросійських бойовиків стала стріляти далеко за лінію зіткнення. У зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО, Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram