ГоловнаСвіт

Рівень безробіття у Франції впав нижче за 10% вперше з 2012 року

Проблема зайнятості у Франції може суттєво вплинути на результат президентських виборів.

Рівень безробіття у Франції впав нижче за 10% вперше з 2012 року
Фото: otveti.uol.ua

Національний інститут статистики і економічних досліджень Франції (INSEE) зафіксував зниження рівня безробіття у Франції нижче за 10% уперше з 2012 року.

Про це йдеться в статистичному звіті INSEE.

У другому кварталі 2016 року рівень безробіття в країні становив 9,9% від загального числа працездатних французів, що на 0,3% менше, ніж на початку року, сказано в дослідженні.

Проблема зайнятості у Франції є однією з найгостріших. Її рішення, як зазначає видання The Local, за вісім місяців до президентських виборів, може суттєво вплинути на результат голосування. Раніше голова держави Франсуа Олланд заявляв, що не буде балотуватися на другий термін у разі, якщо йому і його уряду не вдасться знизити безробіття.

У січні цього року Олланд оприлюднив план, згідно з яким на вирішення проблем зайнятості було виділено з бюджету близько €2 млрд.

Також на збільшення кількості робочих місць, зокрема, була спрямована реформа трудового законодавства, що викликала масові протести навесні та влітку цього року. Однак, незважаючи на маніфестації і страйки, уряд, скориставшись однією зі статей Конституції, закріпив свої пропозиції на законодавчому рівні.

Проте французькі профспілки пообіцяли організувати нову хвилю протестів восени, після завершення сезону відпусток.

Президентські вибори у Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram