ГоловнаСвіт

В Естонії заарештували "агента Кремля", - ЗМІ

Прихильника Путіна підозрюють у підробці документів і наданні податковій службі недостовірних даних.

В Естонії заарештували "агента Кремля", - ЗМІ
Фото: ru-newz.ru

Поліція Естонії заарештувала видавця російськомовних порталів "Балтія" і Baltnews, голову некомерційної організації Altmedia Олександра Корнілова, який просував погляди уряду Росії на світові події.

Про це повідомляють на сайті Естонської громадської телерадіомовної корпорації.

Як наголошено в повідомленні, Служба внутрішньої безпеки Естонії протягом певного часу спостерігала за діями 53-річного Корнілова. Його підозрюють у підробці документів і наданні податковій службі та митному департаменту недостовірних даних.

Восени 2015 року стосовно Корнілова порушили адміністративну справу. За версією слідства, він як керівник некомерційної організації Altmedia користувався службовим становищем і виводив через НКО гроші. Суми переходили на закордонні рахунки за допомогою фальсифікації угод. Ідеться про €50 тис. Справу розглядали в Талліннському окружному суді.

Разом із Корніловим затримали ще трьох осіб. Прокуратура не відкидала появи нових фігурантів у справі.

Правоохоронні органи Естонії неодноразово згадували Корнілова в своїх звітах як "агента Кремля", який поширює російську пропаганду.

Олександр Корнілов входить до складу Координаційної Ради російських співвітчизників в Естонії. Він називає портал "Балтія" версією інформаційного порталу російської громади Естонії. На сайті видання сказано, що його мета - "сприяння об'єднанню та міжетнічної рівноправності російського і російськомовного населення країни, збереження російської мови і культури в Естонській Республіці".

Як повідомляли раніше, в Естонії зажадали вибачень від Росії за монету з "Бронзовим солдатом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram