ГоловнаСвіт

Штайнмаєр ініціює зустріч голів МЗС країн ОБСЄ 1 вересня, - Клімкін

Необхідно перезавантажити російський тиск, щоб ОБСЄ могла працювати далі.

Штайнмаєр ініціює зустріч голів МЗС країн ОБСЄ 1 вересня, - Клімкін
Фото: giga.ua

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр ініціює неофіційну зустріч міністрів закордонних справ країн Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) 1 вересня.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав в ефірі "5 каналу".

"Франк-Вальтер Штайнмаєр 1 вересня хоче зробити неофіційну зустріч міністрів закордонних справ ОБСЄ ... Я вже домовився про безліч зустрічей, починаючи від Бориса Джонсона, закінчуючи багатьма міністрами. Неофіційна міністерська зустріч ОБСЄ - завжди хороший привід поговорити, поговорити відверто", - сказав Клімкін.

Він наголосив, що Росія блокує різні інститути ОБСЄ, зокрема, інститут уповноваженого у справах свободи слова, тому необхідно перевантажити російський тиск, щоб ОБСЄ могла працювати далі.

Крім того, Клімкін додав, що 3 вересня Словаччина, яка з 1 липня головує в ЄС, запросила міністрів закордонних справ країн "Східного партнерства" (Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь) на неофіційну зустріч.

Нагадаємо, Штайнмаєр закликав Україну і Російську Федерацію утриматися від подальшого загострення ситуації після провокацій у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram