ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі проходить спецоперація ФСБ (оновлено)

У Слідкомі РФ заявили про ліквідацію чотирьох бойовиків.

У Петербурзі проходить спецоперація ФСБ (оновлено)
ФСБ

УФСБ по Петербургу проводить спецоперацію із затримання осіб, які перебувають у федеральному розшуку за звинуваченням в участі в незаконних збройних формуваннях на території Північно-Кавказького регіону в багатоквартирному будинку на Ленінському проспекті, 92, корпус 3.

Про це повідомляє місцеве видання "Фонтанка" з посиланням на прес-центр спецслужби.

Близько 10:30 від очевидців почала надходити інформація про те, що будинок оточили люди в формі спецназу. Як повідомляє кореспондент із місця подій, будівлю оточили бійці СОБР. У будинок вони вносили багато білих мішків. Із будівлі випускають людей. Але назад не впускають без пояснення причин. Близько 11:30 було чути ляск.

При цьому мешканцям будинку й очевидцям силовики говорять, що проводять навчання, повідомляє "Дождь". Люди не розуміють, що відбувається.

Очевидці розповіли виданню, що в будівлі сталися два вибухи. У соцмережах пишуть про стрілянину на місці проведення операції.

Кореспондент видання з місця подій повідомляє, що на балконах 10-го і 11-го поверхів будівлі з'явилися люди в протигазах і костюмах хімічного захисту.

За інформацією журналістів, операцію проводять за дорученням спецслужб Кабардино-Балкарської республіки.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в правоохоронних органах, співробітники ФСБ за підтримки бійців Росгвардії під час спецоперації в Петербурзі, ймовірно, затримали трьох бойовиків.

"Під час операції співробітники, ймовірно, затримали трьох бойовиків. Однак цифра поки неточна. Можливо, їх і більше. Так само поки що не відомо стан затриманих", - розповів співрозмовник агентства.

Оновлено: Під час спецоперації в житловому будинку в Санкт-Петербурзі вбито четверо бойовиків, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на офіційного представника Слідчого комітету Володимира Маркіна. За даними СК, постраждалих серед мирного населення і співробітників правоохоронних органів немає.

Нагадаємо, 25 липня в Петербурзі ловця покемонів забрали в поліцію в наручниках і оштрафували

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram