ГоловнаСвіт

Представники ЛГБТ-спільноти США оголосили війну вогнепальній зброї

Американські геї готові піти на порушення закону і зазнати арешту, але не припиняти боротьбу проти збройних заводів.

Представники ЛГБТ-спільноти США оголосили війну вогнепальній зброї
радужный флаг
Фото: EPA/UPG

Сотні представників американської ЛГБТ-спільноти оголосили про початок боротьби з прихильниками вільного обігу вогнепальної зброї.

Про це повідомляє The Guardian.

Організація Gays Against Guns (GAG) налічує 300 членів в Нью-Йорку і має представництва в дев'яти містах США. Активісти заявляють, що "не можуть мовчки спостерігати за тим, як збройова промисловість наживається на смерті".

Члени GAG зазначають, що вони готові на порушення закону і до арештів, але не зупиняться у своїй боротьбі проти збройових заводів, їхніх інвесторів і Національної стрілецької асоціації США - однієї з головних організацій, які відстоюють права на вільне носіння і обіг зброї.

Як зазначає The Guardian, GAG була створена після теракту в Орландо.

У ніч на 12 червня 29-річний флоридець, громадянин США Омар Матін розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse. Чоловіка вбили під час перестрілки з поліцейськими. У результаті нападу загинули 49 людей, більш ніж 50 отримали поранення.

Відповідальність за стрілянину в Орландо взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ. Джихадисти стверджують, що Матін присягнув їм на вірність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram