ГоловнаСвіт

Кандидат у президенти Австрії запропонував заборонити носити паранджу

Хофер пообіцяв вихід Австрії з ЄС у разі вступу Туреччини в блок.

Кандидат у президенти Австрії запропонував заборонити носити паранджу
Норберт Хофер
Фото: www.telegraph.co.uk

Кандидат у президенти Австрії від ультраправої Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер запропонував заборонити носити паранджу в країні.

Про це повідомляє The Independent.

"Я думаю, що в цій забороні є сенс", - сказав він. Хофер також пообіцяв, що Австрія покине Євросоюз, якщо до складу ЄС увійде Туреччина.

Згідно з результатами соцопитування, на президентських виборах 2 жовтня 45-річного політика, відомого своєю жорсткою антимігрантською риторикою, готові підтримати 52% виборців. Він на 4% випереджає свого супротивника - колишнього лідера Партії зелених Олександра Ван дер Беллена.

Заборона на носіння паранджі в громадських місцях на законодавчому рівні діє в кількох європейських країнах, зокрема у Франції, Бельгії, а також у деяких містах Італії.

На початку серпня голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр запропонував заборонити носити в ФРН паранджу, посилаючись на інтереси безпеки.

Норберт Хофер, який виступає з гаслом "Твоя родина потребує тебе", обіцяє боротися з безробіттям, домагатися поліпшення системи охорони здоров'я та захищати навколишнє середовище. Проте, за словами експертів, до успіху його привела жорстка критика міграційної політики Брюсселя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram