ГоловнаСвіт

Штаб Клінтон закликав команду Трампа розкрити свої проросійські зв'язки

Юристи Манафорта заперечують незаконне отримання головою штабу Трампа $12,7 млн.

Штаб Клінтон закликав команду Трампа розкрити свої проросійські зв'язки
Трамп
Фото: EPA/UPG

Співробітники виборчого штабу республіканця Дональда Трампа повинні розкрити інформацію про свої зв'язки з Росією.

Про це заявив голова штабу кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон Роббі Мук (Robby Mook), повідомляє ВВС.

"Дональд Трамп зобов'язаний розкрити зв'язки з російськими або прокремлівськими організаціями голови свого штабу Пола Манафорта, а також усіх інших співробітників штабу і радників", - заявив Мук.

За його словами, штаб республіканців повинен відзвітувати, зокрема, про те, чи працюють співробітники на такі організації в цей момент і чи отримують від них гроші.

Мук виступив із заявою після того. як у газеті The New York Times було опубліковано статтю про зв'язки Манафорта з колишньою владою України. За інформацією видання, Манафорт працював радником екс-президента України Віктора Януковича і в період із 2007-го по 2012 рік отримував великі суми готівкою з рахунків Партії регіонів у рамках якоїсь "сірої схеми".

За інформацією українських слідчих, ім'я Манафорта 22 рази трапляється в книзі обліку таких платежів, і загалом їх набирається на $12,7 млн. Яким було їх призначення, в статті не уточнюють.

Юристи Манафота назвали ці звинувачення "бездоказовими". "Складно з повагою ставитися до такого роду тверджень, покликаних зганьбити когось, коли немає ніяких доказів, і ми заперечуємо, що коли-небудь можуть з'явитися такі докази", - заявив один з адвокатів Манафорта.

Як повідомляли раніше, Трамп звинуватив у своєму низькому рейтингу "продажні ЗМІ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram