ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин надіслав дружнє послання Путіну

Лідер КНДР висловив упевненість, що дружба і співпраця між Кореєю та Росією неухильно розвиватимуться.

Кім Чен Ин надіслав дружнє послання Путіну
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив упевненість у тому, що відносини "КНДР і Росії неухильно розвиватимуться".

Про це йдеться в посланні президенту РФ Володимиру Путіну, поширеному Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК).

"Я впевнений у тому, що дружба і співпраця між Кореєю та Росією ... будуть неухильно розвиватися відповідно до бажання народів двох держав", - ідеться в повідомленні. Кім Чен Ин також побажав добробуту і процвітання росіянам.

Раніше лідер КНДР отримав від Путіна привітання з нагоди 71-ї річниці визволення Кореї від японського панування. "Президент Росії висловив упевненість у тому, що діалог і плідна співпраця в галузі економіки, науки, техніки і гуманітарних проектів буде відповідати інтересам народів двох країн, а також сприятиме забезпеченню миру і стабільності на Корейському півострові та в усій Північно-Східній Азії", - наголошено в посланні.

Корея з 1910-го по 1945 рік була японської колонією. Півострів звільнений з-під влади Токіо після капітуляції Японії в Другій світовій війні. Потім Корея була розмежована на дві зони військової відповідальності: радянську (північну) і американську (південну). Москві та Вашингтону не вдалося домовитися про об'єднання країни, що призвело до створення в 1948 році двох окремих держав: Республіки Корея на півдні і Корейської Народно-Демократичної Республіки на півночі.

Технічно Південь і Північ перебувають у стані війни ще з 1950 року, оскільки Корейська війна, яка тривала три роки, завершилася в 1953 році перемир'ям, а не підписанням мирного договору між двома країнами.

Нагадаємо, в травні РФ заблокувала заяву Радбезу ООН про ракетні випробування КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram