ГоловнаСвіт

Росія є відповідальною за недопущення ескалації в Криму, - МЗС Норвегії

Норвегія вважає анексію Криму порушенням міжнародного права.

Росія є відповідальною за недопущення ескалації в Криму, - МЗС Норвегії
Берге Бренде

Росія несе особливу відповідальність за недопущення подальшої ескалації подій у Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Берге Бренде, передає посольство України в Норвегії.

"Норвегія солідарна з рештою світової спільноти в питанні міжнародно-правового статусу Криму. Крим є і буде частиною України. Анексія Росією Кримського півострова є порушенням міжнародного права. Росія несе особливу відповідальність за уникнення подальшої ескалації ситуації", - заявив Бренде.

Він також закликав Україну і Росію утримуватися від заяв і кроків, які можуть призвести до подальшого загострення ситуації.

Нагадаємо, раніше Німеччина закликала Україну і РФ утриматися від загострення ситуації. Як відомо, цього тижня відносини між Україною і Росією знову погіршилися після того, як ФСБ звинуватила українське Головне управління розвідки в спробі організувати теракти в Криму. Міноборони, ГУР, РНБО України відкинули ці звинувачення. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

У Росії заявили про можливість розриву дипломатичних відносин і про відмову від "нормандського формату" мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram