ГоловнаСвіт

У Казахстані режим терористичної небезпеки продовжили до 2017 року

Рішення прийняв голова КНБ відповідно до вимог указу президента.

У Казахстані режим терористичної небезпеки продовжили до 2017 року
Фото: gazeta.kz

У Казахстані "жовтий" рівень терористичної небезпеки продовжено до 15 січня 2017 року, повідомила прес-служба Комітету національної безпеки країни в неділю.

"Антитерористичний центр повідомляє про продовження терміну дії помірного ("жовтого") рівня терористичної небезпеки на території країни до 15 січня 2017 року включно", - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято головою КНБ відповідно до вимог указу президента "Про затвердження правил організації та функціонування державної системи моніторингу інформації та оповіщення населення про виникнення загрози акту тероризму" від 9 серпня 2013 року №611.

Нагадаємо, "жовтий" рівень терористичної небезпеки діє в Казахстані з початку літа. 5 червня в Актобе група релігійних радикалів атакувала магазин зброї, а потім військову частину. За даними МВС республіки, злочинці планували захопити "серйозну зброю". Жертвами теракту стали семеро людей, 38 осіб постраждали.

Відразу після терактів у Казахстані на 40 днів було оголошено помірний ("жовтий") рівень терористичної загрози, а безпосередньо в Актобе - "червоний", який згодом було переведено на "жовтий".

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання державному перевороту в республіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram