ГоловнаСвіт

Канада не знайшла жодного підтвердження російських звинувачень проти України

Канадський уряд закликає Росію до виконання Мінських угод.

Канада не знайшла жодного підтвердження російських звинувачень проти України
Стефан Дион

Голова МЗС Канади Стефан Діон стурбований зростанням напруження між Росією і Україною, а також нещодавніми подіями в Криму.

"Я стурбований зростанням напруження у відносинах між Росією і Україною, а також діями та риторикою, які сприяють цьому напруженню. Ми не бачили ніяких доказів, які підтвердили би нещодавні російські звинувачення. У цей критичний момент Канада наполегливо закликає всі сторони активізувати свої дипломатичні зусилля і зробити все можливе, щоб уникнути провокацій", - ідеться в заяві на сайті уряду Канади.

У Канаді також наголосили, що засуджують порушення Росією цілісності України.

"Канада, як і раніше, засуджує порушення Росією суверенітету України і територіальної цілісності, і ми тверді у своїй позиції, не визнаємо незаконної анексії Криму", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram