ГоловнаСвіт

Імовірне скасування західних санкцій проти Росії не зупинить її економічного падіння, - екс-міністр економіки РФ

У Росії системна економічна криза, що почалася задовго до введення санкцій.

Імовірне скасування західних санкцій проти Росії не зупинить її економічного падіння, - екс-міністр економіки РФ
Андрей Нечаев
Фото: www.coinside.ru

У Росії відбувається системна криза економіки, тому ймовірне зняття антиросійських західних санкцій навряд чи поліпшить економічний стан РФ.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів екс-міністр економіки Росії Андрій Нечаєв.

«Я сотні разів говорив у російських ЗМІ, що в нас системна економічна криза. Як би не хотілося деяким західним і українським ньюсмейкерам звинуватити в кризі санкції, це не так. Кумедно, що цим прийомом дуже активно і в дуже дивний спосіб користуються і деякі українські політики, і російська пропаганда - ті й інші перебільшують значення санкцій. Наші біди не через них, наші біди - це системна економічна криза», - сказав Нечаєв.

Він пояснив, що уповільнення, а потім і падіння основних макроекономічних показників почалося з 2012 року - задовго до Криму, загострення геополітичної ситуації і до падіння цін на нафту.

«Ціна сто доларів за барель була комфортна для Росії, прекрасно просувалися переговори з ЄС про безвізовий простір і гуманітарну співпрацю. Тоді про санкції і подумати ніхто не міг. Усе було дуже по-доброму, а економіка почала пікірувати. Санкції і падіння цін на нафту ситуацію погіршили, але не були першопричиною», - розповів експерт.

«Що стосується вичерпання резервів - є різні оцінки. Медіанна оцінка така: якщо все залишиться так, як зараз, то це станеться десь у другій половині 2017 року», - додав екс-міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram