ГоловнаСвіт

Фінляндія готова підтримувати санкції проти РФ у зв'язку із ситуацією в Криму, - посол

Мінські домовленості є єдиним інструментом для вирішення питання Донбасу.

Фінляндія готова підтримувати санкції проти РФ у зв'язку із ситуацією в Криму, - посол
Фото: 112.ua

Фінляндія вважає Крим частиною України і готова підтримувати санкції проти Росії чи інше рішення, прийняте Євросоюзом з приводу загострення ситуації з Кримом.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України у Фінляндії Андрій Олефіров в ефірі "112 Україна".

"Фінляндія проголосувала за те, що референдум у Криму був незаконним, Крим залишається частиною України. Тому Фінляндія готова підтримувати санкції проти РФ або будь-яке інше рішення, яке буде прийняте ЄС. Фінляндія підтримує Україну через відділ гуманітарної допомоги, а також через участь у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ", - сказав Олефіров.

Він зазначив, що реакція влади Фінляндії на події в Криму була. Зокрема, голова комітету з питань оборони фінського парламенту Ілкка Канерва говорив, що не вірить у здійснення Україною таких провокацій у Криму. На думку фінського політика, ця ситуація надумана і створена для того, щоб здійснити ескалацію навколо Криму в Україні.

"Сьогодні і президент, і прем'єр-міністр Фінляндії говорять, що Мінські домовленості є єдиним інструментом для вирішення питання Донбасу. Зазначають, що санкції неможливо зняти до повного виконання Мінських угод", - зазначив посол України у Фінляндії.

Нагадаємо, в п'ятницю в МЗС України за дорученням Президента міністр закордонних справ України Павло Клімкін, міністр оборони України Степан Полторак і голова Служби безпеки України Василь Грицак провели брифінг для послів країн "Великої сімки". Посли G7 підтвердили єдність у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram