ГоловнаСвіт

У Сирії загинув російський військовий

Путін посмертно нагородив загиблого орденом Мужності.

У Сирії загинув російський військовослужбовець із Кабардино-Балкарії, повідомив голова КБР Юрій Коков.

"Під час виконання бойового завдання в Сирійській Арабській Республіці героїчно загинув житель міста Нарткала Урванського району Кабардино-Балкарії Аскер Біжоєв", - написав він у "Інстаграмі" в п'ятницю.

Борьба с международным терроризмом, которую самоотверженно ведет наша страна, в том числе на дальних подступах, к сожалению, не обходится без потерь. При выполнении боевого задания в Сирийской Арабской Республике геройски погиб житель г.Нарткала Урванского района Кабардино-Балкарии Аскер Бижоев. Указом Президента Российской Федерации он награжден Орденом Мужества посмертно. Награда вручена его родителям. Наша задача сделать все, что бы в какой-то мере облегчить им тяжесть этой ничем невосполнимой потери. Память о достойном сыне нашей республики Бижоеве Аскере Олеговиче навсегда останется в сердцах ее жителей. #армияроссии #терроризм #россия #кавказ #кабардино_балкария #нальчик #кбр #новости #новостикбр #эльбрус #курорт #кабардинцы #балкарцы #русские #скфо #russia #мир #instakbr #news #kavkaz #caucasus #elbrus #nalchik #kbr #коков

Світлину опубліковано користувачем Юрий Коков (@kokov_yuriy)

За його словами, Біжоєва нагороджено орденом Мужності посмертно, нагороду вручено його батькам.

"Боротьба з міжнародним тероризмом, яку самовіддано веде наша країна, в тому числі на далеких підступах, на жаль, не минає без втрат", - заявив голова республіки.

У травні про смерть військового повідомив коментатор "Кавказского узла" karachaev. Офіційно цю інформацію не підтверджували.

"Я чув, Аскер його звали. Причому дата його загибелі збігається з учорашньою (24 травня) інфою про артобстріл російської бази в Сирії, де згоріли чотири вертольоти", - повідомляв "Кавказский узел".

Голова Кабардино-Балкарії написав, що влада республіки вважає своїм завданням "зробити все, щоб якось полегшити батькам тяжкість цієї непоправної втрати".

Біжоєв офіційно став двадцятим російським військовим, який загинув у Сирії.

Раніше Міноборони РФ офіційно підтвердило загибель 19 військових. Останній випадок стався на початку серпня. У провінції Ідліб збили російський вертоліт Мі-8, який повертався на авіабазу "Хмеймім". На борту вертольота перебували три члени екіпажу і два офіцера, всі вони загинули.

30 вересня 2015 року Росія почала військову операцію в Сирії, а 14 березня 2016 року Путін дав доручення про виведення основних сил.

Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв про цілі авіаударів, яких завдавали по противниках Башара Асада в лавах сирійської опозиції і які призводили до загибелі мирних сирійців. У Міноборони РФ, проте, заявляли, що російська авіація завдає ударів у Сирії тільки по тих об'єктах, де немає мирних жителів.

9 серпня Путін вніс у Держдуму законопроект про безстрокове розміщення авіації в Сирії. Нагадаємо, раніше цього тижня двоє російських найманців розповіли про сотні загиблих у Сирії росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram