ГоловнаСвіт

Кадрові перестановки в Кремлі: голову АП Сергія Іванова відправили займатися екологією

Новим головою АП став Антон Вайно.

Кадрові перестановки в Кремлі: голову АП Сергія Іванова відправили займатися екологією
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін усунув з посади керівника Адміністрації Кремля Сергія Іванова і призначив на цю посаду Антона Вайна.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

Тим часом Сергія Іванова призначено спецпредставником президента з питань природоохоронної діяльності екології та транспорту.

З 21 травня 2012 року Антон Вайно займав посаду заступника керівника Адміністрації Кремля. До цього з 2008 року - керівника протоколу голови уряду РФ.

Путін на зустрічі з обома чиновниками пояснив, що призначив новим головою Адміністрації президента Вайна, оскільки його кандидатуру рекомендував сам Іванов.

«Антон Едуардович [Вайно] працює у нас як ваш заступник теж протягом декількох років, працює успішно. Сергій Борисович [Іванов] рекомендував Вас як свого наступника на посаді керівника Адміністрації президента Російської Федерації. Я хочу запропонувати вам цю роботу», - сказав Путін.

Також Путін заявив, що Іванов просив «не використовувати» його «на посаді керівника Адміністрації президента більш ніж чотири роки». За словами Путіна, він з розумінням поставився до бажання Іванова «перейти на іншу ділянку роботи».

Сергій Іванов очолював Адміністрацію з грудня 2011 року. Він зазначив, що пропрацював на посаді голови АП 4 роки і 8 місяців, за словами чиновника - став «рекордсменом» на цій посаді.

Нового голову Адміністрації Кремля включено в Радбез як постійного члена. При цьому Сергій Іванов також залишається членом Ради безпеки.

Разом із тим Путін виключив з числа постійних членів Радбезу заступника секретаря Ради Рашида Нургалієва.

Членами Ради безпеки також призначено повноважного представника президента в Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйла, повпреда президента в Північно-Західному федеральному окрузі Миколу Цуканова, а також Нургалієва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram