ГоловнаСвіт

Румунія звинуватила Sky News у постановочному репортажі про контрабанду зброї з України

Учасникам зйомки нібито заплатили по €2000.

Румунія звинуватила Sky News у постановочному репортажі про контрабанду зброї з України
Фото: http://news.sky.com/

Головний прокурор управління з розслідування організованої злочинності та тероризму Румунії Даніель Хородничану звинуватив британський телеканал Sky News у створенні "постановочного" репортажу про контрабанду зброї з України.

Сценарій "був постановочним і був створений британськими журналістами", заявив Хородничану. "Це підтверджено", - заявив він румунському виданню Business Review.

Румунські силовики заарештували 10 серпня декількох людей за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Всі заарештовані фігурували в репортажі Sky News, який вийшов 7 серпня. Згідно з ним, вони брали участь у незаконній торгівлі зброєю.

За даними румунської прокуратури, заарештовані розповіли, що вони діяли відповідно до сценарію, а спорядження їм надав кореспондент Sky News Стюарт Рамсей. За участь у зйомці Рамсей нібито заплатив їм по €2000. Розслідування "було [засноване] на сценарії, створеному британськими журналістами", заявив Хородничану. 11 серпня румунське інформаційне агентство Agerpres повідомило, що проти затриманих порушили кримінальні справи, звинувативши в поширенні неправдивої інформації і організації злочинного угруповання.

Один з учасників репортажу Авреліан Шанто розповів, що перед зйомкою його запевнили, що це буде "документальний фільм про контрабанду зброї", повідомляє румунське інформаційне агентство Agerpres. Також він додав, що автомати АК-47, які видно на фотографіях, зроблених журналістом Sky News, не бойові, а мисливські.

"Ми нікому не платили. Зброя сьогодення. Сюжет правильний", - відповів на звинувачення в своєму Twitter Стюарт Рамсей.

Телеканал Sky News заявив, що "повністю підтримує розслідування". "Стюарт Рамсей - один із наших найдосвідченіших співробітників", - повідомляє The Guardian із посиланням на прес-службу Sky.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram