ГоловнаСвіт

У Німеччині представили новий пакет заходів щодо поліпшення безпеки в країні

МВС Німеччини планує посилити боротьбу з кіберзлочинами.

У Німеччині представили новий пакет заходів щодо поліпшення безпеки в країні
Немецкая полиция
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр сьогодні представив пресі та громадськості новий пакет заходів щодо поліпшення безпеки в країні.

Як повідомляє euronews, нові заходи безпеки були розроблені відразу після липневих терактів, що сталися в Ансбаху і Вюрцбурзі. При цьому вони торкнуться не тільки протидії тероризму. МВС Німеччини планує посилити боротьбу з кіберзлочинами і створити нове відомство боротьби з екстремістами, шахраями й організованою злочинністю в інтернеті.

Так, у службах безпеки Німеччини з'являться понад 4,6 тис. нових позицій, а на їх фінансування буде додатково виділено €2 млрд до 2020 року.

"Кіберпростір не вільний від зловмисників. Правоохоронним органам доведеться працювати і там. Тому ми посилимо наші технічні можливості, щоб протистояти кіберзлочинності, і в рамках міністерства буде створено орган, наділений для цього всіма необхідними повноваженнями і можливостями, його скорочена назва ZITIS", - заявив Мезьєр.

Голова МВС також заявив, що буде збільшено штат поліції, посилено закони, що стосуються видворення з країни іноземних злочинців, у тому числі претендентів на статус біженця, які вчинили правопорушення.

Нагадаємо, 25 липня кримінальна поліція Німеччини повідомила, що запідозрила більш ніж 410 мігрантів у зв'язках із терористами.

Наприкінці липня в Німеччині відбулися чотири напади, в яких постраждали або загинули люди. Три були здійснені біженцями з Афганістану (17-річний мігрант із сокирою напав у поїзді на чотирьох жителів Гонконгу) і Сирії (в Ройтлінгені чоловік зарубав жінку мачете, в Ансбаху молодик, який отримав відмову в притулку, влаштував вибух, в результаті якого загинула одна людина), ще один у Мюнхені - виходець з Ірану з німецьким громадянством застрелив десять осіб у ТЦ "Олімпія" і наклав на себе руки. Тоді ж у Німеччині заарештували біженця з Алжиру, який погрожував "усіх підірвати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram