ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ротенберг створив нову газову компанію

Нова компанія стане партнером "Газпрома" в розробці газових родовищ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Ротенберг створив нову газову компанію
Аркадий Ротенберг
Фото: gazeta.ru

Друг президента РФ Володимира Путіна, бізнесмен Аркадій Ротенберг разом із гендиректором "Русгаздобычи" Артемом Оболенським заснували нову газову компанію ТОВ "Национальная газовая группа"(НГГ).

Про це пише "Интерфакс" з посиланням на дані "СПАРК-Интерфакс".

У новій компанії Ротенберг володіє 51% часткою, а Оболенський - 49%. Оболенський також займає посаду гендиректора в "РусГазДобыче", співвласник якої - Ротенберг, зазначає агентство. Основною діяльністю нової компанії заявлено діяльність інвестиційних фондів і схожих фінансових організацій. Додатковою - видобуток природного газу і газового конденсату, неспеціалізована гуртова торгівля, послуги в галузі бухобліку, фінансового аудиту, податкового консультування, перераховує "Интерфакс".

Як розповіло РБК джерело, знайоме з Ротенбергом, нова компанія стане керуючою компанією "Русгаздобычи" і можливих майбутніх проектів Ротенберга в цій сфері. Ця компанія раніше була визначена партнером "Газпрома" в розробці Парусового, Північно-Парусового і Семаковського родовищ в ЯНАО, пише "Интерфакс".

99% "Русгаздобичи" належить Російській холдинговій компанії, яка, у свою чергу, належить кіпрській Olpon Investments Limited, пише РБК з посиланням на "СПАРК-Интерфакс". З кіпрського реєстру випливає, що єдиним власником цієї компанії є Ротенберг, пише видання.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року у справі про відмивання грошей в Deutsche Bank знайшли слід друзів Путіна, в тому числі братів Аркадія і Бориса Ротенбергів.

Перші звинувачення у фінансових махінаціях Deutsche Bank з'явилися наприкінці травня 2015 року. Найбільший у Німеччині банк провів внутрішній розгляд і відправив у вимушену відпустку "певну кількість" своїх співробітників у Москві. Крім того, Deutsche Bank поінформував про те, що трапилося, німецьке Федеральне відомство з нагляду за фінансовим сектором (Bafin).

Розслідування, імовірно, проводили щодо трансакцій на загальну суму близько шести мільярдів доларів у період з 2011-го по 2015 рік. Відмивання грошей відбувалося за допомогою так званих "дзеркальних угод". Клієнти з РФ купували через Deutsche Bank на російській біржі акції за рублі, водночас на Лондонській біржі банк купував ті самі папери, але за долари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram