ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив, що реформи в освіті не потрібні

Школам потрібні нормальні підручники.

Лукашенко заявив, що реформи в освіті не потрібні
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 9 серпня заявив, що реформи в білоруській системі освіти не потрібні, однак школам необхідні нормальні підручники, повідомляє БЕЛТА.

"Досить цих реформ в освіті - треба вдосконалювати те, що є. Треба дати нормальні підручники, перш за все, підручники історії в школи, щоб діти розуміли, що відбувалося вчора в нашій країні. Погляд у минуле - це погляд у майбутнє. Не мені вас вчити. А ми починаємо займатися не тими питаннями, які сьогодні нагальні, злободенні для нашої системи освіти", - сказав Лукашенко, слухаючи доповідь про перебіг вступної кампанії і підготовку системи освіти до нового 2016/2017 навчального року.

Лукашенко наголосив, що реформи просто зруйнують стару, нормальну систему освіти.

"Нас уже західники попереджають: ви єдині в колишньому соціалістичному таборі, не кажучи про Радянський Союз, залишилися, хто не зруйнував систему освіти, і вона дає вам ефект, тож не поламайте її. Особливо нас попереджають наші західні сусіди - східно-європейські держави, які мали подібну систему освіти", - зауважив президент Білорусі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв порадив не скаржитися на низькі зарплати російським вчителям, а міняти професію і йти в бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram