ГоловнаСвіт

Путін констатував поліпшення відносин між Росією і Туреччиною

За словами російського лідера, на Анкару та Мосву чекає копітка робота з реанімації торгово-економічних зв'язків.

Путін констатував поліпшення відносин між Росією і Туреччиною
Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган, 9 августа 2016 года
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін після переговорів зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом констатував поліпшення відносин між двома країнами.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Ця зустріч має дуже велике значення для долі російсько-турецьких відносин. Відбулася предметна і, хотів би підкреслити, конструктивна розмова про весь комплекс двосторонніх зв'язків, а також про міжнародний порядок денний", - сказав Путін.

За словами російського лідера, відносини Москви і Анкари виходять на докризовий рівень, проте сторони чекає копітка робота з реанімації торгово-економічних зв'язків. "Цей процес вже запущено, але він вимагатиме певного часу", - зазначив він.

Ердоган прибув до Санкт-Петербурга на зустріч з Путіним 9 серпня. Це їхня перша зустріч з осені минулого року, коли Туреччина збила російський літак Су-24.

Востаннє президенти Туреччини і Росії зустрічалися на полях саміту лідерів країн G20 в Антальї, який відбувся в середині листопада 2015 року, ще до інциденту з Су-24.

Туреччина і Росія останнім часом уживають заходів для нормалізації відносин, що зіпсувалися в листопаді 2015 року. Наприкінці червня 2016 року Ердоган направив листа Путіну, який у Росії сприйняли як вибачення за збитий літак. Слідом за цим Путін підписав указ про скасування заборони на роботу російських туристичних фірм у Туреччині. Прем'єр-міністр Росії Володимир Медведєв у свою чергу заявив, що з Туреччини поступово зніматимуть введені РФ санкції.

Все це відбувається на тлі погіршення відносин Туреччини з Заходом, після того, як влада країни жорстко обійшлася з підозрюваними в організації військового перевороту.

У результаті невдалого путчу в Туреччині у ніч з 16 на 17 липня, було затримано десятки тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram