ГоловнаСвіт

Туреччина зажадала від ЄС визначитися з датою скасування віз

В Анкарі відмовляються змінювати антитерористичне законодавство.

Туреччина зажадала від ЄС визначитися з датою скасування віз
Турция
Фото: segodnya.ua

Туреччина в односторонньому порядку припинить виконувати Угоду з Євросоюзом про врегулювання міграційної кризи, якщо влада ЄС не вкаже дату скасування віз для турецьких громадян.

Про це заявив у вівторок в ефірі турецького телеканалу Haberturk міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік.

Він також сказав, що вимога ЄС до Туреччини змінити антитерористичне законодавство - найважливіша умова для скасування віз турецьким громадянам - означатиме зростання загроз для безпеки самого ЄС.

У березні Туреччина і ЄС узгодили основні принципи вирішення проблеми мігрантів. В обмін на участь у програмі Туреччина мала отримати €3 млрд і безвізовий режим. Євросоюз призупинив процес скасування віз у травні, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відмовився змінювати законодавство в частині боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, що в липні ЄС виключив введення безвізового режиму з Туреччиною 2016 року. Брюссель зажадав, щоб Анкара передусім виконала нормативи, перераховані в списку із 72 пунктів, причому деякі з них стосуються внесення змін у чинне законодавство Туреччини.

Крім того, критику ЄС викликала перспектива повернення смертної кари в Туреччині. Про ймовірне введення найвищої міри влада країни заговорила після невдалої спроби військового перевороту 15 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram