ГоловнаСвіт

У рамках підготовки до Олімпіади в Ріо влада примусово виселила 60 тис. осіб

Близько чверті населення Ріо-де-Жанейро проживає у фавелах

У рамках підготовки до Олімпіади в Ріо влада примусово виселила 60 тис. осіб
Фавелы Рио-де-Жанейро
Фото: EPA/UPG

У рамках підготовки до літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро за останні роки влада примусово виселила сотні сімей (близько 60 тис. осіб). Цього року покинути свої будинки довелося 800 сім'ям, які проживають у фавелі (міських нетрях) Віла Аутодруму, яку знесли для будівництва об'єктів в Олімпійському парку "Барра".

Про це повідомляє The Washington Post.

Хоча в фавелі проживали близько 800 сімей, лише деякі з них були власниками. Близько 20 сімей відмовилися переїжджати у соціальне житло або отримувати компенсацію від уряду. Після довгої юридичної тяганини вони відстояли своє право на те, щоб залишитися в цьому районі, і міська влада побудувала для них нові однотипні будинки.

Як зазначає WP, всього за кількадесят метрів від цих будинків члени Міжнародного олімпійського комітету сидять на найкращих місцях і вечеряють на добові в розмірі $450 на день, тоді як мінімальна зарплата жителів фавел становить $228 на місяць, і жоден з них не має квитків на Олімпіаду.

На частині території, що звільнилася, побудували парковку. Але після виселення багато будинків так і не знесли. Раніше Луїш і його сім'я жили у фавелі Віла Аутодруму у двоповерховому будинку з садом, їхнє нове житло вчетверо менше.

Близько чверті населення Ріо-де-Жанейро проживає у фавелах.

Нагадаємо, напередодні українець Сергій Куліш здобув срібну медаль у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів на Олімпіаді в Ріо-де Жанейро, а українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула бронзову медаль у турнірі серед шаблісток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram