ГоловнаСвіт

Родичі убитих у Бенгазі американців подали до суду на Клінтон

Родичі загиблих у Лівії звинувачують колишню держсекретарку у смерті людей і наклепі.

Родичі убитих у Бенгазі американців подали до суду на Клінтон
Последствия нападения на американское посольство в Бенгази в 2016 году
Фото: EPA/UPG

Родичі двох американців, котрі загинули в лівійському місті Бенгазі у вересні 2012 року, подали позов до окружного суду округу Колумбія проти кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Як повідомляє Fox News, батьки співробітника інформаційного відділу дипслужби Шона Сміта і колишнього спецпризначенця Тайрона Вудса вважають, що політик винувата в смерті їхніх близьких, а також у подальших наклепницьких висловлюваннях.

"Під час своєї передвиборної кампанії Клінтон безвідповідально чи навмисно зганьбила позивачів, або безпосередньо назвавши їх брехунами, або натякаючи на те, що вони є шахраями. Такими заявами Клінтон намагалася поліпшити свій імідж, залякати й емоційно нашкодити, змусити їх замовкнути, щоб ті не говорили про атаку в Бенгазі", - йдеться в позові.

Крім того, як зазначив адвокат Ларрі Клеймен, позивачі вважають, що використання Клінтон на посаді держсекретаря США особистого поштового серверу для службового листування могло стати причиною загибелі їхніх дітей.

14 квітня під час дебатів претендентів на посаду президента США від Демократичної партії Клінтон зняла із себе відповідальність за хаос, який запанував у Лівії після втручання США 2011 року, коли вона займала посаду держсекретаря. "Рішення було за президентом", - сказала вона, зазначивши, що відповідала лише за розвідку. За її словами, голова держави не завжди дослухався до її слів.

15 березня Клінтон заявила, що США "не втратили жодної людини" під час кампанії в Лівії, не згадавши таким чином про жертв нападу на американське консульство в Бенгазі 11 вересня 2012 року. У результаті тієї атаки загинув посол США Крістофер Стівенс, співробітник інформаційного відділу Шон Сміт і колишні спецпризначенці Тайрон Вудс і Глен Догерті.

Обставини цього нападу стали предметом розслідування спеціальної сенатської комісії. Під час слухань у жовтні 2015 року для надання свідчень було запрошено і Клінтон, яка займала у 2012-му посаду держсекретаря. Тоді політик заявила, що визнає свою відповідальність за загибель дипломатів через слабке забезпечення їхньої безпеки.

Нагадаємо, 2 серпня внаслідок вибуху в Бенгазі загинули понад 20 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram