ГоловнаСвіт

Через теракти Франція втратила 10% туристів за півроку

Міжнародні замовлення авіаквитків на серпень і вересень зменшилися на 20%.

Через теракти Франція втратила 10% туристів за півроку
Фото: EPA/UPG

Франція за першу половину 2016 року втратила 10% іноземних туристів через високий рівень терористичної загрози, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на France 24.

За словами державного секретаря з питань туризму Маттіаса Фекла, за першу половину 2016 року кількість ночей, що їх забронювали іноземні туристи, зменшилася на 10%.

Як зазначив держсекретар, ця тенденція лише посилилася в липні та серпні.

Зокрема, протягом тижня після теракту в Ніцці прибуття туристів до Франції впало на 8,8%.

Водночас міжнародні кількість замовлень авіаквитків до Франції на серпень і вересень на 20% менша, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляли, в п'ятницю мер французького міста Лілль Мартін Обрі оголосила про скасування через загрозу терактів традиційного вересневого блошиного ринку і ярмарку-розпродажу Braderie 2016.

В останні дні у Франції було скорочено масштаб або зовсім скасовано низку традиційних і культурних свят. Це пов'язано з нещодавніми терактами.

Так, 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, навмисно в'їхав у натовп людей. Унаслідок цього загинули 84 людини.

Уранці 26 липня двоє озброєних ножами чоловіків захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці та двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Пізніше бійці спецпідрозділу вбили нападників, проте до цього ті встигли убити священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram