ГоловнаСвіт

РПЦ у Відні поскаржилася на покемона, що з'явився на вівтарі

Настоятелю собору не сподобалося, що покемон Raa666 привабив любителів гри в "сакральне місце".

РПЦ у Відні поскаржилася на покемона, що з'явився на вівтарі
Фото: YouTube/Pokemon GO

Собор Святого Миколая Московського патріархату РПЦ у Відні звернувся зі скаргою до розробників гри Pokemon Go - Niantic Labs - через покемона, що з'явився на вівтарі.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на The Local Austria.

Покемон на ім'я Raa666 на вівтарі собору привернув увагу любителів гри. У листі, який собор відправив розробникам, зазначено, що "церква - сакральне місце, яке служить виключно для проведення богослужінь".

Настоятель собору Святого Штефана в центрі Відня Тоні Фабер раніше повідомив іншому австрійському виданню, що не схвалює появи покемонів у храмі.

В інших країнах церква, навпаки, вітає появу покемонів у храмах, розраховуючи з їхньою допомогою залучити нових парафіян, зазначає Local Austria. Храм у Великобританії запросив геймерів до себе, підкресливши, що Ісус піклується про тих, що грає в Pokemon Go.

Раніше повідомляли, що Іран став першою у світі країною, що повністю заборонила Pokemon Go.

Pokеmon Go - онлайн-гра з елементами доповненої реальності, яка продовжує бити рекорди популярності, поступово охоплюючи весь світ. Мета гри - "зібрати" якомога більше покемонів у реальному світі. Коли гравець запускає додаток, він бачить на екрані інтерактивну карту свого міста. Покемонів можна виявити за шелестом трави в телефоні та спеціальним індикатором у кутку дисплея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram