ГоловнаСвіт

Борці за права чорношкірих перекрили під'їзди до аеропорту Лондона

Лондонська поліція заарештувала кількох активістів руху Black Lives Matter.

Активісти міжнародного руху Black Lives Matter ("Життя чорношкірих важливі") в п'ятницю перекрили під'їзди до лондонського аеропорту "Хітроу" в рамках акцій протесту, що охопили великі міста по всій Великобританії.

Як пише The Independent, протестувальники лягли на дорогу перед автомобілями, прикуті одне до одного, і тим самим суттєво ускладнили доступ до одного з найважливіших міжнародних аеропортів Європи в розпал літніх відпусток.

Demonstrators blocked traffic outside London's Heathrow Airport as part of UK-wide #BlackLivesMatter protests on Friday. #BuzzFeedNews (??: PA WIRE)

Світлину опубліковано користувачем BuzzFeed News (@buzzfeednews)

У Лондоні учасники акції розгорнули величезний транспарант зі словами "Це криза". Поліція заарештувала кількох активістів, але, за словами її представників, операція все ще триває.

Рівно п'ять років тому - 5 серпня 2011 року - поліція застрелила в лондонському районі Тоттенгема 29-річного чорношкірого Марка Дуггана.

Рух Black Lives Matter почався у США влітку 2013 року на знак протесту проти расової дискримінації і насильства щодо чорношкірого населення й охопив багато країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram