ГоловнаСвіт

Обама заявив про можливість терактів з боку ІДІЛ в США

За словами Обами, американські спецслужби повинні провести серйозну роботу з розкриття підпільної мережі осередків ІДІЛ у США.

Обама заявив про можливість терактів з боку ІДІЛ в США
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що в країні зберігається реальна загроза здійснення терактів бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Вони [терористи] знають, скільки уваги вони до себе привертають невеликими атаками з використанням стрілецької зброї або штурмових гвинтівок, - сказав Обама. - Можливість нападу одинаків або невеликих осередків екстремістів - це реально".

За словами Обами, американські спецслужби повинні провести серйозну роботу з розкриття підпільної мережі осередків ІДІЛ у США.

"Ці мережі активніші в Європі, ніж тут, але ми не знаємо всього, а тому можливо, що є деякі мережі, які можуть бути активовані тут (у США - ред.)", - заявив американський лідер.

Також Обама позитивно висловився про прогрес у боротьбі з ІДІЛ міжнародної коаліції на чолі з США. За його словами, останні два роки повітряної і наземної кампанії довели, що джихадистів можна здолати звичайною зброєю.

Нагадаємо, останнім гучним терактом у США, виконаним бойовиком-одинаком, став розстріл відвідувачів нічного гей-клубу в Орландо 12 червня цього року. Омар Матін, озброєний гвинтівкою і пістолетом, увірвався в приміщення закладу і відкрив вогонь. Через кілька годин під час поліцейської операції Матіна ліквідували. У результаті цієї атаки загинули 50 осіб, в тому числі сам злочинець, ще 53 отримали поранення.

Перед нападом Матін записав кілька відео, в одному з яких попередив, що найближчим часом на території США відбудеться ще кілька терактів. Відповідальність за подію узяла на себе ІДІЛ, яка заявила, що ОМАР був членом угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram