ГоловнаСвіт

Профіль у Twitter іспанського диспетчера, який нібито вів МН17, виявився ботом

"Іспанський диспетчер" з плином часу перетворився на борця з "хунтою" Людмилу Лопатишкіну.

Профіль у Twitter іспанського диспетчера, який нібито вів МН17, виявився ботом
Катастрофа МН17
Фото: ЕРА/UPG

Акаунт "іспанського диспетчера" у Twitter, який нібито бачив, як українці збили MH17, перетворився на Людмилу Лопатишкіну, що дає підстави говорити про те, що це бот.

Про це повідомляє The Insider.

"Іспанський диспетчер Карлос, який вів Boeing-777, розповів у своєму мікроблозі у Twitter, що за кілька хвилин до того, як лайнер зник із радарів, поруч з ним було помічено два українські винищувачі", - так починалася новина "Вестей" 17 липня 2014 року. Також новину про диспетчера повідомили телеканали Russia Today (саме канал Маргарити Симоньян першим дав новину про диспетчера), "Россия-24", НТВ, "Первый канал", газета "Комсомольская правда", інформагентства "РИА Новости", ТАСС та інші.

При цьому, як зазначає The Insider, російські ЗМІ опублікували неправдиве повідомлення навіть незважаючи на те, що, згідно із законами України, іноземні громадяни не можуть служити диспетчерами. Через деякий час акаунт "іспанського диспетчера" було заблоковано.

Сьогодні стало відомо, що до кінця 2014 року акаунт знову запрацював, однак тепер його веде якась Людмила Лопатишкіна. Як і "іспанський диспетчер Карлос", вона бореться з "українською хунтою" і ретвітить прокремлівські акаунти, перемежовуючи це з безглуздими твітами ("безстрашна - дивиться", "розмалюю небо", "у 37-му отримав він"), що свідчить про те, що Лопатишкіна - бот.

Катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак було знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram