ГоловнаСвіт

Банк Англії знизив облікову ставку до мінімуму за 322 роки

Більшість керівників Банку Англії очікують зниження ставки до близького до нульового рівня до кінця 2016 року.

Через наслідки референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу Банк Англії вперше за сім років знизив облікову ставку з 0,5% до 0,25%.

Про це повідомляють на сайті Банку Англії.

Це мінімальне значення облікової ставки за 322 роки існування організації.

Банк Англії знизив ключову ставку на 25 базисних пунктів до 0,25%, це історичний мінімум з 1694 року - року заснування Банку. Востаннє регулятор знижував ставку під час світової фінансової кризи в березні 2009 року - з 1% до 0,5% річних.

Раніше майже всі опитані агентством Bloomberg економісти зійшлися на думці, що Банк Англії знизить ставку до рекордно низького рівня. Причиною стало падіння економіки після Брекзиту. Компанія Markit повідомила, що найбільша частина економіки країни - сфера послуг - упала до мінімальних за сім років значень. Індекс ділової активності впав з 52,3 до 47,4 пункту.

]

Більшість керівників Банку Англії очікують зниження ставки до близького до нульового рівня до кінця 2016 року. Банк також збільшив обсяг програми купівлі активів на 60 млрд фунтів стерлінгів, до 435 млрд, і повідомив про відновлення програми придбання корпоративних бондів, яка до цього була заморожена, оскільки її кошти були вичерпані 2013 року.

Нагадаємо, референдум у Великобританії з приводу подальшого перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка становила 72%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram