ГоловнаСвіт

Ердоган вибачився перед Аллахом і турецьким народом за підтримку прихильників Ґюлена

За словами Ердогана, тепер у Туреччині "на зміну ері підозр прийшла ера боротьби"

Ердоган вибачився перед Аллахом і турецьким народом за підтримку прихильників Ґюлена
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вибачився перед Аллахом і народом країни за те, що в минулому підтримував прихильників ісламського опозиційного проповідника Фетхуллаха Ґюлена і "вчасно не розгледів справжнє обличчя зрадників".

Про це пише The Hurriyet Daily News.

"Не дивлячись на всі наші сумніви щодо їхнього лідера [Ґюлена], я терпів цих людей з поваги до їхньої освіти і до їхніх корисних для суспільства дій як всередині країни, так і за кордоном. Ми ставилися до них терпимо, тому що вони діяли від імені ісламу", - заявив турецький лідер.

При цьому він зазначив, що в Туреччині все ще є ті, хто не вірить у причетність прихильників Ґюлена до заколоту. Президент додав, що тепер у країні "на зміну ері підозр прийшла ера боротьби".

"Оголошую відкрито: відтепер ті, хто далі слухатиме маячню цього лідера терористів, який проживає в Пенсильванії, заздалегідь погоджуються з тим, що їх згодом очікує", - заявив Ердоган.

Військовий заколот, що стався в Туреччині у ніч на 16 липня, придушила влада. За останніми данними, під час путчу загинули 238 осіб, не рахуючи причетних до організації перевороту, понад 2,1 тис. отримали поранення. Після цього близько 60 тис. військових, поліцейських, суддів, чиновників і викладачів відсторонили від посад або затримали. Частина перебуває під слідством.

В організації держперевороту турецька влада звинуватила проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який проживає в США. Анкара пригрозила Вашингтону погіршенням відносин у разі відмови видати його. Сам опозиціонер засудив заколот і заявив про свою непричетність.

Як повідомлялося раніше, Ердоган звинуватив Захід у підтримці тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram