ГоловнаСвіт

Влада Франції мобілізує 12,5 тис. резервістів для патрулювання вулиць

Низка французьких міст скасували щорічні літні фестивалі з міркувань безпеки

Влада Франції мобілізує 12,5 тис. резервістів для патрулювання вулиць
Усиленные меры безопасности в Париже
Фото: EPA/UPG

Влада Франції у серпні мобілізує 12,5 тис. резервістів, щоб збільшити число співробітників сил безпеки, які патрулюють вулиці.

Як повідомляє euronews, відповідне рішення було ухвалено в середу на засіданні ради міністрів з метою гарантувати безпеку на масових заходах.

Однак, мерії цілої низки французьких міст з міркувань безпеки вже оголосили про скасування щорічних літніх фестивалів.

"Мета полягає в тому, щоб бути в змозі проводити такі заходи, вживаючи при цьому усіх необхідних запобіжних заходів. Але коли для забезпечення максимальної безпеки створено не всі умови, звичайно, місцева влада може ухвалити рішення про скасування цих заходів. Однак наша мета полягає в тому, щоб гарантувати високий рівень присутності правоохоронних органів і високий рівень безпеки у літній період", - заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов.

Нагадаємо, 14 липня у Ніцці керована терористом вантажівка врізалася у натовп людей, які зібралися на святковий феєрверк з нагоди Дня взяття Бастилії. У результаті загинули 84 людини.

Вранці 26 липня двоє озброєних ножами людей захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Заручниками виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Згодом бійці спецпідрозділу вбили нападників, однак терористи встигли вбити священика.

Як повідомлялося раніше, у Франції для боротьби з ісламістами у національну гвардію залучать 84 тис. солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram